M.Buyruk Cad. Ömerbey Apt. No:77/B Merkez MALATYA
trende

Püf Noktaları

21.03.2020
1.561
Püf Noktaları

SSG Lavabonun Temizliği
Öncelikli olarak lavabonun su taşma kanalı kontrol edilmeli ve aynı zamanda ürünlerde su taşma yüzüğünün olmasına dikkat edilmelidir. Bu yüzük su taşma kanalı içerisinde göze kötü gelen kiri gizlemek amacıyla kullanılmaktadır.

Lavabolarda Renk Değişimi 
Lavaboları kontrol ederken renk değişimi olup olmadığına dikkat edilmelidir. Zaman içerisinde lavaboların sır tabakasında meydana gelen problemler nedi ile renk sararmaları meydana gelmektedir. Kullanılan kaliteli malzeme ve üretim teknikleri, kullanım şartlarından kaynaklanan renk değişimlerinin önüne geçilmesini sağlar.

 Ürün Üzerindeki Çatlakların Kontrolü 
Taşınacağınız evin banyosunda öncelikli olarak dikkat etmeniz gerekenlerden biri de ürünler üzerinde herhangi bir çatlak olup olmadığıdır. Özellikle sifon kısmından gelen çatlaklar su sızıntısına ve ileride çatlakların derinleşmesi lavabonun kırılmasına neden olabileciği için tehlikeli olabilir. Taşındıktan sonra farkedilmesi sizi tekrardan zorlu bir tadilat işlemiyle uğraştıracağı için önceden tespit edilebilmesi iyi olacaktır. Kaliteli markaların ürünlerinde yapılan testler sonucu dış bir etken nedeniyle (düşme, çarpma, vb.) oluşabilecek çatlaklar 5mm’yi geçmezken sıradan ürünlerde gerekli testler yapılmaz ve bu değere dikkate alınmaz.

Armatürlerde Meydana Gelen Kararmalar
Lavabo, küvet ve duşlarda kullanılan armatürlerin kapasite ve performansları türlerine göre değişiklik göstermektedir. Armatürün gövdesinde çizik, kararma ya da herhangi bir deformasyon olup olmadığına bakılmalıdır. Günlük temizliği yalnızca su ve sabun kullanarak yapılmalıdır. Temizledikten sonra bol su ile durulanmalı ve yumuşak bir bez ile silerek kurulanmalıdır. Armatür yüzeylerini temizlemek için kesinlikle deterjan ve asit derecesi yüksek temizlik malzemeleri kullanılmamalıdır.

Armatür Kontrolü 
Su tesisatı çalışıyor ise armatür açılarak kontrol edilmelidir. Bu şekilde su sızdırıp sızdırmadığını, büyük basınç düşmeleri yaratıp yaratmadığını,  gürültülü çalışıp çalımadığını anlayabiliriz. Aynı zamanda suyun akışında form dikkat edilecek bir noktadır. Bu şekilde perlatör kullanıldığı anlaşılır ve su tasarruflu olduğu düşünülebilir. Perlatör armatürün çıkış ucundaki parçadır ve suyun sessiz, düzenli ve sıçramadan akışını sağlar. Taşınacağınız bina yeni bir bina ise perlatör çok daha hızlı tıkanmaktadır. Bu durumda ara musluk kontrol edilmeli veya perlatör sökülerek temizlenmelidir. Bu işlem belli aralıklarla tekrarlanmalıdır. Sektördeki diğer armatürler, dakikada 12 – 13 litre / dakika su akıtırken, kaliteli markaların armatürleri 7,5 – 8 litre su akıtmaktadır.

 Klozet Kontrolü
Evlerde en fazla su tükettiğimiz yerlerden biri tuvaletlerdir. Tek bir kişinin yılda ortalama 49.140 litre suyu tuvaletlerde tükettiği belirtilmektedir. Yeni teknolojilerde 6/9 litre veya 3/6 litre tüketen rezervuarlar yapılmıştır. Bu modellerdeki su tüketimi standart modellere kıyasla % 60 daha tasarrufludur.  Taşınacağınız evin banyosundaki klozeti kontrol ederken öncelikle sifonun çalışıp çalışmadığını kontrol etme amaçlı olarak sifon çekilmelidir. Aynı zamanda bu işlemi yaparken ses yapıp yapmadığına da dikkat edilerek iç takım kontrolü bu şekilde bitirilir. Bazı kaliteli markaların iç takımları fabrikayı terk etmeden önce kontrol edilir. Sonrasında klozet haznesine mutlaka bakılarak sararma ya da kararma olup olmadığına dikkat edilmelidir. Bazı kaliteli markaların ürünlerinde uzun süre yıkama yapılmaması durumu dışında herhangi bir renk değişimi gözlenmezken,  kalite standartı oldukça düşün olan markaların ürünlerinde bu tip sorunlarla sık sık karşılaşılmaktadır.

 Hijyenik Klozetler 
Klozet kontrolü yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de hijyenik açıdan ne kadar kullanışlı olduğudur. Kaliteli markaların ürünlerinde su gelen kısım ve sifon kısmı tamamen sırlandığı için hazne kısmında bakteri oluşumu gözlenmez. Bu da hijyenik ve sağlıklı bir kullanım sağlarken, sıradan markaların bu açıdan %100 güvenilirliği bulunmamaktadır.

 Klozet Yükü 
Klozet kapağı üzerinde mikroplar, bakteriler, mantarlar olabilir. Ancak istenmeyen mikropların, mantarların çoğalmasını engelleyerek hastalık kapma riskinizi minimuma indiririrsiniz. Standart klozet kapakğını değiştirme işlemi uzun zaman alan ve hijyenik açıdan olumsuz bir süreçtir. Alt ve üst vidaların sökülmesi, menteşelerin yerlerine oturtulması gibi bir takım sıralı işlerin yapılması gereklidir. Ancak bazı markaların klozet kapakları kolayca sökülüp takılmaktadır. Dahası özel bir mekanizma yardımı ile kolayca çıkarılabilen ve menteşe bölgesi rahatlıkla temizlenebilen daha hijyenik klozetler bulmak mümkündür. Eğer banyoda asma klozet ve gömme rezervuar var ise, klozetin yüke dayanımı öncelikli olabilir. Piyasadaki 400 kg yüke dayanımını uluslararası kalite belgeleri ile sunan markalar bulunmaktadır.

 Rezervuarlarda Kumanda Butonu Kontrolü 
Taşınacağınız evin banyosundaki duvar içi rezervuar sistemi var ise mekanizması ve butonları kontrol eilmelidir. Kontrol butonuna basılarak çalışıp çalışmadığı tespit edilebilir. Eğer gömme rezervuar kumanda paneli çalışmıyor ise panel sökülerek iç takıma kolaylıkla ulaşmak mümkündür. Kaliteli hizmet sunan firmaların ürünlerini tercih etmekte fayda var çünkü bu firmalar ürünlerini 10,000lerce kez teste tabi tutularak dayanıklılığını kanıtlamışlardır.

Taharet Çıkışı Kontrolü
Taşınacağınız evin banyosunda dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise taharet musluğu ve su akışının kontrolünün yapılmasıdır. Çoğu ürünlerde taharet uçları kir ve pas barındırırken kalite standatları açısından kendini kanıtlamış olan belli markaların ürünlerindeki standart taharet uçları asla kir ve pas biriktirmeyecek şekilde tasarlanmıştır.

Küvetlerde Tercih Edilecek Malzemeler
Lavabo, armatür ve klozet gibi ürünlerin kontrolünün ardından küvet alanı kontrolü yapılmalıdır. Öncelikli olarak malzeme kontrolü yapmak önemlidir. Akrilik, kolay temizlenebilen, hijyenik ve de dayanıklı bir malzemedir (kırılgan değildir). Kolay çizilmez. Çizilse dahi küvet yüzeyindeki bu tip hasarları zımpara,polisaj ve su ile çok pratik bir biçimde giderebilirsiniz. Akrilik dışında bir malzeme ise hijyenik açıdan problemli olabilir çünkü akrilik küvetlerin  panelleri pis su giderlerinin tıkanması durumunda kolayca sökülebilecek biçimde tasarlanmış olmalıdır.  Ürün üzerinde çatlak, kırık, hijyenik problemi olan ve su sızdırma olasılığı olan kısımlar kontrol edilmelidir. Herhangi bir bakım durumunda paneller sökülerek pis su giderine rahatça bakım yapılabilmelidir. Akrilik küvetler eski sistem küvetlere nazaran daha hafif, uzun ömürlü ve hijyeniktir. Bu sayede taşınması ve montajı kolay, bakımı ve temizliği zahmetsizdir. Ürünlerinin tamamımını %100 hijyenik akrilik malzemeden üreten firmalar mevuttur.

 Banyo Armatürlerinin Kontrolü 
Banyoda yer alan armatürlerin çalışıp çalışmadığını kontrol etme amaçlı olarak açılır ve suyun akışı sağlanır. Herhangi bir tıkanıklık var mı? suyun akışında bir düzensizlik var mı? Özellikle yeni binalarda armatürlerdeki perlatörlerin tıkanma olasılığı çok yüksektir. Bu Dikkate alınarak kontrol gerçekleştirilmelidir. Özellikle el duşu ve bağlantı noktaları arasında herhangi bir sızıntı olmamamsına dikkat edilmelidir. Aynı zamanda tepe duşu ve el duşunun bağlantılı olduğu noktalarında sağlam ve su sızdırmaz olmasına dikkat edilmelidir. Kullanılan ürünlerin garanti süreleri ve kullanım ömürleri önemli bir detaydır. Kaliteli ürün sunan, tanınımış firmaların ürün garantisi ve kullanım ömrü yaklaşık olarak 5 yıldır.

 Duş Teknesi Kontrolünde Dikkat Edilecek Noktalar
Banyoda yer alan duş teknesinin de ayrıca kontrolünü yapmakta fayda vardır. Eğer su tesisatı çalışır vaziyette ise su açılmalı ve bir süre suyun akışı sağlanmalıdır. Duş teknesinin ya da küvetinizin içerisinde su birikmeye başlıyorsa bu sifon kısmının standart olmadığını gösterir. Bunun anlamı sifonun suyu boşaltma hızı suyun akış hızından daha yavaştır. Bu da küvet içerisinde su birikmesine neden olan bir durumdur. Bu gibi durumlar anti hijyenik bir ortam oluşmasına sebep olacağı için gerekli olan işlemlerin yapılması iyi kullanıcı açısından iyi olacaktır.

 Banyo Mobilyasında Dikkat Edilecek Noktalar
Banyo mobilyalarında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta sık temizlemeye uygun ve hijyenik malzemeden yapılmış, köşe ve kenar detayları kolayca kir birikmesine ve mikrop üremesine olanak vermeyecek şekilde tasarlanmış olmalıdır. Herhangi bir kabarma , açılma ve sudan etkilenme olup olmadığı kontrol edilmelidir. Bunun dışında banyo dolaplarının menteşeleri, çekmecelerin raylarının düzgün çalışıp çalışmadığına dikkat edilmelidir. Problem var ise en hızlı şekilde çözüm bulunmalı çünkü mobilyalarınız uzun süre sizinle yaşayacak olan malzemelerdirler.

Elektrik Noktalarının Kontrolü
Su ve elektriğin yan yana olması banyoda en büyük tehlikedir. Bunun için öncelikle herhangi bir kaza riskine karşı banyo her türlü engelden arındırılmalı yahut olası kazalara karşı her zaman düzenli olmasında fayda vardır.  Banyoda elektrik prizleri varsa kesinlikle açık değil, emniyet kapağı olanları tercih etmelsiniz. Su çok iyi bir iletken olduğu için banyonuzda prize takakılı herhangi birşey bırakmayınız. Özell,ikle saç kurutucusu gibi elektrikli aletleri mümkün olduğunca ıslak ve buharlı olan banyolarınızda çalıştırmamaya özen gösteriniz.

Antibakteriyel Silikon Kontrolü
Klozetlerin montajında iyi bir görüntü için, döşeme ile temas eden kısımlara silikon uygulaması tavsiye edilir.

Duvardan çıkışlı (asma klozet) bir klozet ise yeni klozetin uzunluğu kontrol edilmelidir. Gerekli ise kada boyu (ara bağlantı borusu) ayarlanmalıdır.

Su tesisat ölçüleri kontrol edilmelidir. Varolan tesisat ile yeni tesisat uyumlu olmalıdır. Diğer türlü armatürler istenilen noktada monte edilemeyebilirler.

Küvet kısmı için çıkarılan küvetin ve duş teknesinin pis su çıkış ölçüsüne dikkat edilmelidir. Yeni gelen ürünün bu ölçü açısından uyumlu olması gereklidir.

Standart klozet çıkarılıp yerine asma klozet konmak istendiğinde tesisat ölçüleri kontrol edilemelidir. Duvar şekli kontrol edilmelidir (kartonpiyer ve tuğla). Seçilecek gömme rezervuar duvar şekline göre belirlenecektir. Kartonpiyer duvarlar için hızlı montaj gömme rezervuarlar tercih edilir.

Banyonun alanına göre gömme rezervuar duvar içerisine monte edilebilir veya bir set olarak ön kısımda yer alabilir. Ön kısımda yer alacak ise hızlı montaj tipi tercih edilmelidir.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ürün ve Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz: